На Рівненщині було закуплено понад 20 шкільних автобусів

На Рівненщині вже закуплено 23 шкільних автобуси

Цьогоріч на Рівненщині вже закуплено 22 шкільних автобуси за обласною програмою щодо забезпечення освітніх закладів.

До кінця року заплановано ще  6, а саме: 2 у Здолбунівський район, зокрема в Будеразький та Ступнівський освітні заклади; 1 в Устянську школу, що на Кореччині; 1 у с. Цепцевичі Сарненського району; 1 у Деражненську ОТГ; 1 у Михалківську школу, що на Острожчині.

Варто зазначити, що тільки з обласного бюджету на придбання транспортих засобів було виділено понад 28 мільйонів, а це 70% вартості, решту 30% − додали на місцях.

«Шкільними автобусами будуть забезпечені ті громади, які підтримують реформи. Ті, хто провів оптимізацію закладів освіти, або планують її здійснити найближчим часом.  Окрім того, шкільні автобуси отримають громади, в яких свого часу такий транспорт був вилучений для потреб АТО», – зазначив очільник освіти області Григорій Таргонський.

Довідково: вже придбали автомобілі на Березнівщині, Гощанщині, Острожчині, Сарненщині, Дубенщині, Кореччині, Костопільщині та Рівненському районі. Також закупівлю здійснили у Млинівській, Бугринській, Смизькій, Боремельській, Бабинській, Острожецькій, Бокіймівській, Немовицькій, Малолюбашанській ОТГ.

За кошти місцевого бюджету придбано 1 шкільний автобус Пісківською сільською радою.

Повідомляє прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

Читайте також