На Рівненщині частину дитячого садочка незаконно продали у приватні руки

На Рівненщині у с. Мала Мощаниця Здолбунівського району частину приміщення колишнього дитячого садочка «Вишенька» площею 131 кв.м, яке є об'єктом освіти сільська рада продала фізичній особі для використання в цілях, не пов’язаних з навчальним процесом, тобто не за призначенням, проігнорувавши вимоги статті 16 Закону України «Про дошкільну освіту», відповідно до яких, вивільнені приміщення ліквідованих комунальних дошкільних навчальних закладів використовуються виключно для роботи з дітьми.

З метою захисту державних та суспільних інтересів керівником Здолбунівської місцевої прокуратури пред’явлено до суду позов з вимогою визнати недійсним договору купівлі-продажу приміщення дитячого садочка та зобов’язати підприємця повернути його у комунальну власність. Втім, суд першої інстанції відмовив  у задоволенні даного позову.

Не погодившись із таким рішенням суду, прокуратура Рівненської області оскаржила його в апеляційному порядку. Відтак, Апеляційний суд Рівненської області скасував попереднє судове рішення, а договір купівлі-продажу приміщення колишнього дошкільного навчального закладу визнав недійсним та зобов’язав повернути його у комунальну власність громади.

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненської області

Читайте також