На Рівненщині через коронавірус припинили навчання кілька десятків класів у 14 школах

На Рівненщині розпочався навчальний рік. У зв'язку із карантином у школах дотримуються певних епідемічних норм і за умови, що хтось із учнів чи вчителів інфікувався коронавірусом - виконуються певні алгоритми.

Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін розповів, скільки наразі у області хворих у чнів та вчителів і як діє влада у цій ситуації.

"Навчальні заклади працюють вже 11 днів. Сьогодні управління освіти і науки обласної державної адміністрації постійно проводить моніторинг інформації про виявлення хворих учнів та вчителів на коронавірус у закладах загальної та середньої освіти. За оперативними даними станом на сьогодні у області хворими на COVID-19 є 22 учні з 18 закладів освіти та 37 педагогічних працівників із 26 шкіл. На самоїзоліції наразі перебувають 24 класи у 14 школах. Загалом це 268 учнів та вчителів. У нас сьогодні створюється комісія по контролю роботи освітніх закладів - прийшло доручення з Кабміну. Ми з понеділка повинні будемо ще раз проінспектувати школи, які визначаються за певним принципом. Це потрібно, щоб перевірити, чи дійсно достатньо засобів захисту і чи виконують алгоритми дій, прописані у даній епідемічній ситуації", - зазначив пан Подолін.

Читайте також