На Рівненщині через несплату податків відібрали автомобіль

За втручання Рівненської місцевої прокуратури скасовані підстави, що перешкоджали надходженню до бюджету коштів у сумі понад третину мільйона гривень.

Судом апеляційної інстанції повністю підтримано позицію органів прокуратури Рівненської області та визнано незаконним рішення місцевого суду про визнання права власності на рухоме майно та звільнення його з під-арешту.

Так, у ході моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень прокурори з’ясували, що за наслідками цивільного спору між двома громадянами суд першої інстанції прийняв рішення про визнання за позивачем права власності на автомобіль марки «Opel Vivaro» та скасування заборони розпоряджатися ним.  

Однак, ухвалюючи дане рішення, суд не взяв до уваги той факт, що сторонами не було дотримано передбаченої законодавством форми та процедури оформлення документів щодо передачі (продажу) автомобіля, а на сам транспортний засіб накладено заборону його відчуження, тобто, арешт у зв’язку із податковою заборгованістю відповідача.

Наслідком судового рішення стало унеможливлення стягнення органами державної виконавчої служби з боржника податкової заборгованості до бюджету в сумі понад 360 тис грн.

З метою відновлення законності та захисту інтересів держави у справу втрутилась Рівненська місцева прокуратура та подала на зазначене судове рішення скаргу, яку Апеляційним судом Рівненської області задоволено у повному обсязі.

Таким чином, за реагування органів прокуратури Рівненщини захищено інтереси держави та скасовано підстави, які перешкоджали надходженню коштів  до місцевого бюджету.

Інформацію надала Прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також