На Рівненщині чоловік нелегально зберігав боєприпаси та зброю

Фото - СБУ у Рівненській області

У нежитловому будинку в лісосмузі Гощанського району співробітники Служби безпеки України виявили схрон з військовими засобами ураження. Його облаштував неодноразово засуджений мешканець Рівненської області. 

За інформацією Управління СБУ в Рівненській області, громадянин намагався налагодити нелегальний продаж зброї через представників кримінальних кіл.

Зі схованки правоохоронці вилучили гранатомет РПГ-22, понад 600 грамів тротилу, 2 гранати РГД-5 та ВОГ-25П, 9 електродетонаторів і мінний підривач, обріз нарізної рушниці системи Мосіна та 420 набоїв різного калібру.

Виявлені засоби ураження направлено на експертизу.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Перевіряється інформація щодо незаконного надходження вилученої зброї з району проведення операції Об'єднаних сил. Заходи із викриття зловмисника проводились спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Читайте також