На Рівненщині чоловік викрав стовпці з могили, щоби здати на металобрухт

На кладовищі у місті Радивилів чоловік нехтуючи громадською моральністю щодо шанобливого ставлення до місць поховання померлих викрав частину предметів, які знаходились на могилі. Зокрема, він демонтував із могилки п’ять стовпців та металевий ланцюг, який їх з’єднував.

Своїми діями чоловік завдав власниці надмогильної споруди, спричинивши їй матеріальні збитки на загальну суму 1778,10 гривень.

Правоохоронці встановили особу грабіжника. Його судили за наругу над могилою.

Під час судового засідання обвинувачений зізнався у скоєному і щиро розкаявся. Чоловік пояснив, що мав намір накрадене здати на металобрухт, але не встиг цього зробити, так як його затримали правоохоронці.

Вироком Радивилівського районного суду чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.297 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки.

На підставі ч.4 ст.70 КК України за сукупністю злочинів визначити остаточне покарання, шляхом часткового складання призначеного покарання і покарання, призначеного вироком Радивилівського районного суду Рівненської області від 15.04.2021 року, у виді позбавлення волі на строк 2 роки 3 місяці, зарахувавши в цей строк часткове відбуте покарання за попереднім вироком.

Читайте також