На Рівненщині чоловіку присудили більше 5 років в`язниці за шахрайство з пальним

На Рівненщині чоловіка покарали за шахрайство з пальним на АЗС. 

Як зазначається у вироку Рівненського райсуду, обвинувачений близько 22 години 26 листопада 2019 року, керуючи автомобілем "Mitsubishi", заїхав на АЗС у селі Колоденка. 

При цьому він змінив номерні знаки та намагався замаскувати своє обличчя сонцезахисними окулярами. 

Після чого вийшов з авто, аби поповнити бак пальним на суму майже 1664 грн. 

- Таким чином, створивши у працівника АЗС хибне уявлення у добросовісності власних дій, розмовляючи по мобільному телефону, направився в сторону оператора АЗС, не маючи наміру заходити в середину приміщення АЗС для сплати грошових коштів за отриманий товар, працівник АЗС будучи введений в оману та помилково впевненим в правдивості дій обвинуваченоо, і вважаючи, що останній оплачує купівлю пального у оператора АЗС, добровільно ввімкнув колонку і здійснив заправку автомобіля пальним.

Отримавши пальне, обвинувачений заволодів майном АЗС "МОТО Трейдінг", а саме: пальним на суму 1663,97 гривень, чим заподіяв зазначеному товариству майнову шкоду на вказану суму та з вказаним пальним покинув територію АЗС, - йдеться у рішенні суду. 

Чоловік розповів, що свої дії він спланував та розкаявся у скоєному. 

Відтак, обвинуваченого визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. ст.190 КК України та призначили покарання у виді позбавлення волі строком на два роки.     

Враховуючи попередній вирок Рівненського райсуду від 30 червня 2023 року (за крадіжку), остаточне покарання чоловіку призначили у вигляді 5 років та 2 місяців ув'язнення. 

Раніше обвинуваченого також судили за шахрайство, тоді йому призначали 1 рік умовно.  

 

 

Читайте також