На Рівненщині депутата оштрафували за несвоєчасне повідомлення про прибутки

На Рівненщині депутата місцевої ради притягнуто до відповідальності за порушення вимог закону щодо фінансового контролю.

Працівники Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області довели у суді винуватість одного з депутатів Клесівської селищної ради у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією,  передбаченого ч.2 ст.172-6 КУпАП (несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані).

Відповідно до матеріалів перевірки, проведеної органами поліції, депутат селищної ради за результатами здійснення підприємницької діяльності та участі у процедурах закупівлі робіт і послуг за бюджетні кошти у 2017 році, на підставі цивільно-правових договорів отримав прибуток у розмірі 159 тис грн та 117 тис гривень.

Зважаючи на принципову позицію прокурора, суд прийшов до висновку, що депутат селищної ради, будучи суб’єктом, на якого поширюються вимоги Закону «Про запобігання корупції» в частині фінансового контролю, у 2017 році двічі несвоєчасно повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у його майновому стані, пов’язані з отриманням доходу від здійснення підприємницької діяльності.

Постановою Сарненського районного суду Рівненської області на депутата накладено адміністративне стягнення у виді штрафу.

 

 

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також