На Рівненщині державними стануть 1300 га "нічийних" лісів

У Рівненській області стануть державними ще майже 1300 га "нічийного лісу".

Про це інформують у ДП "Ліси України".

Наразі у філії «Соснівське лісове господарство» завершили процедуру оформлення права власності на ці землі.

Території примикають до лісових масивів Більчаківського, Щекичинського та Жовтневого лісництв. І до цього перебували в зоні відповідальності Корецької міської та Великомежиріцької сільської громад.

Ці землі раніше були агролісами. Згодом структуру розформували. А ліси фактично лишилися безгосподарними. І стали місцем самовільної заготівлі деревини, пожеж та засмічення.

Як і десятки гектарів таких же площ на Волині та Рівненщині.

"Передача земель стала можливою завдяки співпраці лісівників та громади, де за зверненням лісівників погодилися приєднати ліси до держлісфонду.

Така робота ведеться постійно – в рамках міжнародної програми Forest Recovery. Філії надсилають необхідні клопотання до громад, справедливо аргументуючи тим, що це не лише допоможе зберегти ліси, а й принесе додаткові надходження до місцевих бюджетів.

Адже в результаті передачі земель у розпорядження держави на ці території повернеться повний цикл необхідних лісогосподарських робіт", - зазначають у повідомленні.

Після виготовлення правоустановчих документів лісівники зможуть провести базове лісовпорядкування, запланувати необхідні обсяги лісовідновних робіт, провести всі необхідні протипожежні заходи та зробити ліс комфортним для людей.

Читайте також