На Рівненщині діда можуть "посадити" довічно за смерть двох його онуків

Обвинувальний акт проти Миколи Середюка, якого підозрюють в умисному вбивстві його 11-річної онуки та 13-річного онука, вже складений і незабаром буде переданий до суду для розгляду по суті. Про це Суспільному повідомив виконувач обов’язків прокурора Рівненської області Тарас Ільящук. За його словами, у ході слідства підстав для перекваліфікації підозри у незаконне поводження з вибуховими речовинами не знайшлося.

В.о. обов’язків прокурора Рівненської області Тарас Ільящук:

– Ми вважаємо, що ті обставини, які встановлені у ході слідства, у першу чергу за результатами огляду місця події, дають нам підстави говорити саме про вчинення навмисного вбивства. У даному випадку постраждали діти. Звичайно, що це могла бути інша особа, але там були написи "золото" чи ще щось, а не надписи, які б застерігали від проникнення у ті сейфи, а навпаки – написи, які могли привабити сторонню особу.

Нагадаємо, у липні в селищі Смига Дубенського району внаслідок вибуху загинули 13-річний хлопчик та 11-річна дівчинка. Вони зайшли до оселі свого 59-річного діда, коли дорослих не було вдома. Діти знайшли ключ від сейфу і коли відчинили його – пролунав вибух. За версією слідства, після того, як його обікрали, у 2017 році Микола Середюк виготовив із вибухівки чотири пастки та розставив їх по оселі. Діти підірвалися на одній із них та загинули на місці.

У господаря після події вилучили 1149 одиниць вибухових предметів, серед них 31 мінометну міну, 76 артилерійських снарядів, 13 авіаційних бомб та 5 гранат.

Читайте також