На Рівненщині для освітян влаштували корпоратив (ФОТО)

http://oblrada.rv.ua

З нагоди Дня вчителя в селі Немовичі Сарненського району відбулися урочистості. Цього року уперше святкування проходило в новому форматі – освітянського корпоративу. Привітати місцевих педагогів приїхали голова обласної ради Олександр Данильчук та депутат Людмила Мариніна.

До Будинку культури в Немовичі зїхалися понад півтори сотні вчителів з різних освітніх закладів Немовицької ОТГ. Відзначити День вчителя по-новому тут вирішили з кількох причин. По-перше, минулого року місцевий освітянський колектив значно побільшав, адже села Немовичі, Зносичі та Тинне об’єдналися в одну територіальну громаду. По-друге, відповідаючи формату Нової української школи, святкування провели не у звичному офіційному форматі з врученням грамот, а як урок із завданнями та конкурсами.

Присутні розташувалися за святковими столами, обмінювалися вітаннями та приймали поздоровлення від учнів та представників влади.

Діти підготували для своїх вчителів концертну програму, подарували символічні листівки.

Молоді педагоги, які цього року розпочали працювати у школі, прийняли символічну присягу на знаковій для усіх вчителів книзі Василя Сухомлинського «Серце віддаю дітям».

Приємною новиною для учнів та батьків Зносицької ЗОШ став новенький шкільний автобус. Символічний номерний знак від якого вручив голова Немовицької ОТГ Віктор Савчин. Автобус придбали за 1 млн 600 тис.грн з обласного та місцевого бюджетів.

Голова обласної ради Олександр Данильчук та депутат обласної ради Людмила Мариніна також приєдналися до привітань і вручили Почесні грамоти та відзнаки обласної ради педагогам з різних шкіл Немовицької ОТГ.

Олександр Данильчук побажав вчителям успішно впроваджувати нові стандарти в освіті, гідних заробітних плат та умов для роботи. Голова ради наголосив, що будівництво нових шкіл та дитсадків – це головний пріоритет для обласної влади сьогодні. За його словами, нові виклики часу вимагають нових стандартів та нових підходів в організації освітнього простору. Тому під час формування бюджету на наступний рік Олександр Данильчук, як голова ради, триматиме під особистим контролем питання будівництва та реконструкції шкіл та дитсадків.

«У нас є все для того, аби наступного року розпочати активну фазу будівництва шкіл в Цепцевичах, Чабелі та Вирах. А перший камінь плануємо закласти вже цього року», - зауважив Олександр Данильчук.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також