На Рівненщині до відповідальності притягнуть перевізника, який доставив брухт замість товару

Посадові особи Поліської митниці Держмитслужби на протязі 5-ти місяців здійснювали провадження у одній із резонансних справ про порушення митних правил за ознаками правопорушення передбаченого статтею 483 Митного кодексу України.

Замість товарів відомих європейських брендів і деталей до автомобілів на суму більше 1,5 млн. грн. перевізником приватного підприємства до митниці доставлений металобрухт та одяг сумнівного походження, опис та кількість яких, у свою чергу, не відповідали заявленим у товаросупровідних документах.

В апеляційному порядку митницею була оскаржена постанова суду першої інстанції, в якій митниця наполягала на скасуванні постанови міського суду та прийнятті рішення щодо притягнення перевізника до адміністративної відповідальності та застосуванню до нього стягнення у виді штрафу в розмірі 100% вартості товарів з їх конфіскацією.

Заслухавши усі доводи та докази, зібрані митниками, під час провадження,  Рівненський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу митниці, скасувавши постанову Рівненського міського суду та виніс постанову щодо притягнення порушника до відповідальності.

Про це повідомили у пресслужбі Поліської митниці Держмитслужби.

Читайте також