На Рівненщині дві річки вийшли з берегів

Річка Стир на півночі Рівненщині. Фото: Суспільне Рівне, 2023 рік

На Рівненщині вже дві річки вийшли з берегів. Йдеться про річки Стир та Горинь.

Повідомляє Суспільне.

Підтоплень приватних домогосподарств станом на 14 лютого не фіксують.Про це повідомив заступник директора Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я Рівненської ОДА Віталій Демидов.

Як в області готуються до водопілля

За інформацією Віталія Демидова, в області проводять гідрологічне спостереження на восьми гідропостах:

"На сьогодні на гідропостах області переважає ріст рівнів води до 4 см за добу. За орієнтовним прогнозом на лютий та березень, опади очікуються в межах норми, середня температура повітря буде на 1,5-2º вище за кліматичну норму".

Річки Рівненщини, які вийшли на заплаву станом на лютий:

  • річка Горинь, гідропост Дубровиця — 21 см до рівня підтоплення;
  • річка Стир, гідропост Млинок — 53 см до рівня підтоплення.

Щоб запобігти весняній повені та паводків в області створили 28 аварійних бригад та забезпечили 81 одиницею техніки: екскаватори, бульдозери, автокрани та самоскиди. Також для відкачування води працює 40 насосних станцій, заготовлений щебінь, пісок, мішки.

"Рівненщина, як і більшість областей західного і північного регіону, багата на поверхневі води. Особливості живлення річок викликають часті підйоми рівнів води. В області функціонує потужний водогосподарсько-меліоративний комплекс. Він забезпечує захист 46 населених пунктів, у яких проживає майже 35 тисяч людей", — розповів Віталій Демидов.

Читайте також