На Рівненщині двоє молодиків викрали легковий автомобіль: їм загрожує до 8 років за гратами

Учора, 20 січня, близько 10 ранку костопільчанин вийшов із квартири, щоб поїхати у справах. Утім, не виявив свого автомобіля «Opel Kadett», який залишив у дворі біля багатоповерхівки. Про викрадення транспортного засобу костопільчанин повідомив до поліції.

Як пояснив слідчо-оперативній групі 28-річний чоловік, іномарка була не замкнена, а в баку залишалося близько 10 літрів пального.

Завдяки проведеним слідчим та розшуковим заходам костопільські оперативники встановили, що до злочину можуть бути причетні двоє місцевих молодиків: 18-ти та 19-ти років. Старший з них вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки та нині перебував на іспитовому строку. Навідавшись до його помешкання, батько сказав, що син поїхав до родички у Сарненський район.

Коли ж працівники поліції прибули за вказаною адресою у село Іваничі, на подвір’ї виявили крадене авто, а в будинку – осіб, причетних до злочину.

Молодики зізнались у скоєному та розповіли, що того вечора вони відпочивали за чаркою. Тоді ж і виникла у них ідея викрасти автомобіль, який вони точно знали, що не замикався. Так і зробили: відкотили його, щоб нікого не розбудити, а тоді поїхали розважатися.

«Обох костопільчан затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання, — повідомив заступник начальника Костопільського відділу поліції – начальник кримінальної поліції Юрій Леник. — Молодикам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу».

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років.

Поліцейські наголошують громадянам подбати про безпеку власних транспортних засобів: не залишати ключі в замку запалювання та відчиненим авто навіть на кілька хвилин; обладнати автомобіль додатковими протиугінними засобами та за можливості користуватися облаштованими стоянками. 

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

 

Читайте також