На Рівненщині є нестача сімейних лікарів

Немовицька громада Сарненського району, яка утворилася минулого року восени, - одна з найбільш численних і налічує 11800 мешканців. До її складу увійшли три сільські ради: Немовицька, Тиннівська та Зносицька. Своє самостійне господарювання громада розпочала вже у 2018 році.

Там сформували виконком, опрацьовують статут громади, план соціально-економічного розвитку, готуються до прийому-передачі майна з комунальної власності району (медичних, освітніх, соціальних закладів). Аби більш фахово вирішити інші питання, представники громади завітали на консультації до фахівців Офісу реформ Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України, які реалізують проект ПУЛЬС.

Спільно з консультантами, громада розглянула наступні питання: 

- як і на скільки часу передавати субвенцію – освітню та медичну?

- чи варто створювати відділ освіти, оскільки громада має 5 великих шкіл, та 3 ДНЗ?

- на яких умовах і скільки можна преміювати голову громади та виконавчий апарат?

- з чого слід розпочинати медичну реформу? Депутати кажуть що у громаді відчувають нестачу сімейних лікарів, адже вони не надто хочуть працювати у селах.

Консультанти надали відповіді на усі проблемні питання. Консультант з юридичних питань Василь Курилас нагадав про антикорупційну складову роботи депутатів ради та працівників ОМС, наголосив про вчасну подачу електронних декларацій.

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер надала поради щодо фінансового планування бюджету громади, та порадила якомога швидше розпочати процес передачі майна на баланс громади.

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Читайте також