На Рівненщині експосадовиця фіктивно працевлаштувала знайомого і отримувала його зарплату

На Рівненщині судитимуть колишню директорку обласного комунального закладу, яка фіктивно працевлаштувала знайомого і "заробила" на цьому понад 300 000 грн.

Повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

Слідством встановлено, що нині вже колишня директорка обласного комунального закладу, зловживаючи своїм службовим становищем, задля особистого збагачення змовилася із найманим працівником та іншими особами. Жінка, зокрема, фіктивно працевлаштувала знайомого, якому був необхідний трудовий стаж. При цьому, чоловік на робочому місці не з’являвся, а його заробітну плату отримувала посадовиця, особисто розпоряджаючись банківською картою «підлеглого».  

Таким чином обвинувачена привласнила та розтратила понад 330 000 грн, а її спільник у цей час неодноразово звертався до пенсійного фонду із записами в трудовій книжці про працевлаштування в комунальному закладі задля оформлення пенсії.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.