На Рівненщині енергетики впорядковують гнізда лелек (ФОТО)

На Рівненщині енергетики впорядковують гнізда лелек, поки плати відлетіли у теплі краї.

Повідомляють у Рівнеобленерго.

Лише протягом тижня, що минає, працівники Здолбунівської дільниці з експлуатації розподільних мереж встановили дві спеціальні конструкції для лелечих домівок.

Електромонтери Сергій Домащук та Тарас Гаврилюк провели заміну гнізд у селах Мізочок та Нова Мощаниця. У другому випадку монтажні роботи довелося робити у позаплановому порядку – під вагою лелечої оселі обірвався електричний провід, внаслідок чого без електроживлення залишилися 60 абонентів населеного пункту.

Наші монтери відновили електролінію та подбали про встановлення вище рівня опори спеціальної металевої платформи для домівки птахів. Аби зберегти гніздо до повернення лелек навесні та для запобігання повторенню подібних випадків у майбутньому.

"Як ми не раз зазначали – метою встановлення спеціальних платформ є не лише турбота про птахів та довкілля, а насамперед про безпеку населення та надійність електропостачання. Обірваний провід – це не лише незручності через відсутність світла, це також і загроза життю та здоров’ю людей.

Вказані роботи наш персонал намагається проводити у час відсутності птахів - восени та навесні, в усіх районах краю. Цьогоріч було встановлено 78 спеціальних металевих конструкцій, які виготовляє наша дільниця з ремонту обладнання", - зазначають енергетики.

Читайте також