На Рівненщині ґвалтівник, від якого завагітніла малолітня дівчинка, хотів пом`якшити свій вирок

На Рівненщині 31-річний чоловік проведе у в'язниці 8 років та зґвалтування малолітньої дівчинки.

Про це повідомили у Рівненській обласній прокуратурі.

У 2019 році на Костопільщині рідний брат вітчима потерпілої, для задоволення своєї статевої пристрасті, достовірно знаючи, що дитині не було ще й 14 років, всупереч волі дівчинки вступив з нею у статевий акт. Внаслідок протиправних дій малолітня завагітніла та народила дитину.

У суді зловмисник, задля уникнення кримінальної відповідальності, вказував, що у нього не було наміру ґвалтувати неповнолітню та він не знав, що їй лише 12 років.

Однак, причетність чоловіка до злочину підтверджено сукупністю зібраних та досліджених у суді доказів.

Вироком Костопільського районного суду у вересні 2021 обвинуваченого визнано винним та засуджено до позбавлення волі строком на 8 років із внесенням відомостей стосовно чоловіка до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Не погодившись із таким рішенням суду захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу, у якій просив змінити цей вирок, пом’якшивши становище останнього, шляхом зміни правової кваліфікації його дій на ч. 1 ст. 155 КК України (Вчинення повнолітньою особою дій сексуального характеру щодо особи, яка не досягла 16-річного віку).

Проте, Рівненський апеляційний суд, перевіривши вирок в межах апеляційної скарги та заслухавши доводи прокурора, рішення Костопільського районного суду залишив без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення.

Читайте також