На Рівненщині готують фахівців під потреби ринку

Фото - Рівненська ОДА

58 професій провідних галузей економіки ліцензовано на Рівненщині.  Шість з них визнано загальнодержавними. Зокрема, верстатник, токар, фрезерувальник, слюсар-ремонтник та електрозварник.

І це ще не весь перелік професій, яким навчають в центрі сучасних зварювальних технологій в Олександрії. Його відкрили ще в жовтні 2019 року на базі навчального відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Саме там голова ОДА Віталій Коваль, голова облради Олександр Данильчук та директор ОЦЗ Іван Ткачук зустрілися з роботодавцями галузей металообробки та сільського господарства, аби обговорити потреби ринку.

– Цей центр готує спеціалістів не тільки для області, а й для всієї України. Тут, враховуючи постійну потребу роботодавців, навчають кваліфіковані робітничі кадри. Бізнес дає замовлення - влада сприяє їх отриманню.  Люди, які навчаються в центрі, здобувають не лише нові професії, вони уже мають робоче місце і забезпечені майбутнім. А це якраз та складова програми "Лелеки", над якою ми працюємо. Наша мета - зробити Рівненщину краєм, куди хочеться не лише повертатися, а й звідки не хочеться їхати, - зазначив Віталій Коваль.

Як розповів Іван Ткачук, приміщення, де знаходиться центр, передали в довгострокову оренду на 49 років. Таке рішення прийняла обласна влада у вересні минулого року.

Для комфортної та якісної підготовки сюди закупили нове та сучасне обладнання. Навчальні приміщення облаштовані зварювальним тренажером, професійними зварювальними напівавтоматами, апаратом повітряно-плазмової різки та іншим обладнанням.

Таке устаткування дозволяє організувати навчання на високому рівні. Так, наприклад, перед виконанням робіт електродугового зварювання слухачі здобувають первинні уміння та навички за допомогою зварювального тренажера.

Щороку в центрі може навчатися близько 100 слухачів.

За інформацією Рівненської ОДА.

Читайте також