На Рівненщині громадяни обирають дистанційне звітування про отримані доходи

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Станом на середину березня поточного року жителі Рівненщини подали до податкової служби 2319 декларацій про майновий стан і доходи за 2019 рік. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області.

Із загальної кількості поданих декларацій – 38% - на отримання податкової знижки.

Всього жителі краю задекларували 368,3 млн.грн. доходів. Сума нарахованих податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб становить 5,8 млн. грн. та з військового збору  - 1,2 млн. гривень.

Найчастіше громадяни декларують доходи у вигляді спадщини, від продажу рухомого та нерухомого майна, а також доходи від надання майна в оренду.

Податківці звертають увагу громадян, що термін подання  декларації про майновий стан і доходи продовжено до 1 липня 2020 року, відповідно термін сплати зобов’язань за такою декларацією  - до 1 жовтня поточного року.

Також пропонують для спрощення процедури подання декларації користуватись сервісом автоматичного заповнення декларації про майновий стан і доходи в Електронному кабінеті платника. Наразі, 20% жителів Рівненщини вже скористались цим сервісом та подали декларацію про майновий стан і доходи в електронному  вигляді. Такий формат звітування на сьогодні є дуже актуальним, адже на період карантинних заходів  попередить інфікування та  поширення вірусних інфекцій. 

Головне управління ДПС у Рівненській області

Читайте також