На Рівненщині крадії "працювали" у двох районах

https://rv.npu.gov.ua

Повідомлення про вчинення крадіжок з проникненням у приміщення надійшли до Рівненського та Рокитнівського відділень поліції 26 листопада.

Близько 20 години до поліції повідомила 23-річна жителька Квасилова, що невідомі особи пошкодили вікно, проникли в будинок, звідки викрали ноутбук та гроші в сумі 650 гривень.

Працівники карного розшуку Рівненського районного відділення поліції оперативно вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 22-річний рівнянин. Молодик вже встиг здати крадену річ у ломбард. Із вирученими за нього коштами він опинився у розважальному закладі, де його і застали поліцейські.

Рівнянина затримали у порядку статті 208 Кримінального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Ноутбук молодик викупив, адже не встиг витратити усі кошти. Його повернули власнику.

Крім того, оперативники Рокитнівського відділення поліції викрили чоловіків, як скоїли крадіжку з приміщення ремонтної майстерні, яка знаходиться на території лісництва в селі Кам’яне. Невідомі винесли домкрат, два насоси, акумулятор до трактора та дві камери до задніх коліс трактора.

Завдяки проведеним слідчим та розшуковим заходам поліцейські виявили місцевого чоловіка, який нічого не підозрюючи, нещодавно купив схожі за описом крадені речі.

Відтак вдалося встановити і самих зловмисників. Ними виявилися 30-ти та 31-річні місцеві жителі. Крадене майно поліцейські вилучили. Після отримання результатів товарознавчої експертизи вирішуватиметься питання про повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочину.

Санкція інкримінованої чоловікам частини 3 статті 185 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до шести років.

За інофрмацією відділу комунікації поліції Рівненської області 

Читайте також