На Рівненщині кухарі з Волині презентували фірмові галушки

Ольга Дячук, направлена на підтвердження результатів неформального навчання кухаря до Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Любомльською районною філією Волинського обласного центру зайнятості, йшла до своєї мрії довгі роки. Готувати страви – її улюблене заняття. Ще з дитинства задивлялася, як готують старші, далі пробувала сама, набиралася майстерності від досвідчених кухарів, з любов’ю готувала для власної сім’ї, працювала в їдальнях…У свої 50 з гордістю говорить про доньку – дипломованого кухаря-технолога та сина – залізничника та наголошує: «Якби не діти, то мрія так і залишилася б мрією! Це вони одного разу серйозно порадили мені отримати офіційний документ про кухарську кваліфікацію».

До навчально-виробничого комплексу РЦПТО ДСЗ на вул. І.Підкови у Рівному Ольга приїхала з твердим переконанням у власних силах. І не помилилася! Робота в місцевій їдальні залізничного вокзалу загартувала, відшліфувала кухарські навички, дозволила працювати оперативно, якісно і з душею. «Наші відвідувачі – як працівники залізниці, так і пасажири – спортивні команди, групи туристів, делегації та діти. Завжди чуємо лише схвальні відгуки про смачну кухню, особливо про перші страви». До слова, Ольга разом із колегами обслуговують щодня до 150 людей. Це велике навантаження і вимагає професійності, злагодженості та оперативності. Можливо саме тому під час тестування в перший день іспиту та на навчальній кухні при виконанні практичного завдання кухар змогла продемонструвати високу підготовку та знання.

Свою кваліфікаційні роботу – овочевий суп із бобовими, галушки з салом і цибулею, битки м’ясні, капусту тушковану та яєчню смажену із смаженою картоплею – пані Ольга готувала з особливим настроєм. Від заготівлі напівфабрикатів та до професійної подачі жінка впоралася і продемонструвала кваліфікаційній комісії високу організованість, акуратність, точність дотримання рецептур та особливе ставлення до процесу. «Це вже поза межами стандартів і правил – це кухарський талант, який не приховати, який вирізняє професіоналів. І дуже приємно і почесно, що навчальний заклад допомагає самоучкам підтвердити кваліфікацію на офіційному рівні», - зауважила старший майстер РЦПТО Майя Сульжик. Сьогодні у навчальному закладі вже 68-ий з початку оцінювання претендент успішно підтвердив професійний рівень і майстерність.

Гідно оцінили роботу Ольги Дячук голова комісії Аліса Хагенбрух (Кейтерингова компанія «Кульбаба»), Надія Юрчук та Олена Самолюк-Холодова (викладачі спецпредметів Рівненського кооперативного економіко-правового коледжу). Як винагорода за професійність та відмінні теоретичні знання - свідоцтво державного зразка, яке підтверджує професійну кваліфікацію 3 розрядуталановитого претендента з Волині.

Читайте також