На Рівненщині лише 15% людей вакциновані від грипу (ІНФОГРАФІКА)

За минулий тиждень в Рівненській області на грип та інші гострі респіраторні інфекції захворіло 6887 осіб, що становить 593,9 вип. на 100 тис. нас. Серед захворілих 4895 дітей (71,1%). Перебували на стаціонарному лікуванні 177 хворих, з них 133 дітей. В жодному районі (місті) епідемічний поріг не перевищений, пише Рівненський обласний лабораторний центр.

Найвищою в області залишається захворюваність у Дубровицькому районі, де зареєстровано 411 хворих (855,1 вип. на 100 тис. нас.). Саме в цьому районі, у Сварицевицькому НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ» вперше у цьому епідсезоні введенні обмежувальні заходи. З 18 грудня планується відновлення навчального процесу в цьому навчальному закладі.

Вірусологічною лабораторією ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» визначено етіологічний збудник, який став причиною спалаху серед учнів Сварицевицького НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ», ним став вірус грипу А (H3N2).

У Дубровицькому районі від сьогодні та до 22.12.2018 припиняється навчання у Бережницькій НВК .

Протягом жовтня - грудня 2362 мешканця області отримали вакцинацію проти грипу, з них 358 дітей. 

Вакцинопрофілактика є найефективнішим засобом захисту організму від вірусів грипу. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів. Вакцина проти грипу може бути введена з будь-якою іншою вакциною, як в один день, так і з будь-яким інтервалом.

Читайте також