На Рівненщині масово звільняються медики: майже 200 випадків

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Під час щоденного брифінгу у РОДА начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник прокоментував ситуацію про нестачу працівників у медичних закладах області.

"Наразі до нас нема жодного звернення від керівників комунальних підприємств охорони здоров’я щодо дефіциту медичних працівників. Але, ми постійно моніторимо ситуацію, створюємо документально резерв у разі такої необхідності ми зможемо підсилити будь-який лікувальний заклад нашої області", - зазначив пан Вівсянник.

Стосовно кількості звільненсь серед медиків на Рівненщині, чиновник зазначив, що лікувальний процес передбачає надання допомоги усім людям без винятку.

"У даному випадку, зіграв психологічний фактор. Можливо, хтось був не готовий працювати у такому режимі. Лікувально-профілактичний діагностичний процес передбачає надання медичної допомоги усім пацієнтам з будь-якими захворюваннями. 25 лікарів звільнилося, 64 середнього медичного персоналу і 98 – молодшого медичного персоналу та допоміжних служб", - повідомив начальник управління охорони здоров'я.

Читайте також