На Рівненщині матір з дочкою побили сусіда: жінки сплатять йому 6,5 тисяч гривень

Ілюстративне фото

На Рівненщині судили матір та дочку, які побили сусіда. Інцидент стався у селі Орв`яниця 7 липня цього року.

Згідно вироку Зарічненського районного суду, ввечері під час спільного застілля між жінками та чоловіком виник конфлікт, у результаті якого господар помешкання втратив свій телефон та отримав травми голови.

Донька розповіла згодом, що хотіла заступитися за маму і вдарила чоловіка кулаком в обличчя 5 разів. Коли сусід схопив її за плечі, щоб вона не могла його бити, її мама вдарила постраждалого по голові двічі сапкою.

Тоді чоловік відпустив жінку, і вона зібрала свої речі, захопивши його телефон. Постраждалий з розбитою головою пішов до сусіда викликати "швидку", адже свого телефона не знайшов. 

Чоловіка відвезли до лікарні, а до жінок наступного дня прийшли поліцейські. Телефон вилучили, за фактом завдання тілесних ушкоджень відкрили кримінальне провадження.

На суді обидві жінки визнали провину й розкаялися. Проти відшкодування на лікування не заперечували, але просили суд зменшити суму заявленого цивільного позову у розмірі 10 тис. грн, бо перебувають у скрутному матеріальному становищі.

Суддя Зарічненського райсуду Руслана Снітчук визнала жінок винними у завданні легких тілесних ушкоджень та крадіжці й призначила доньці 150 годин виправних робіт, мамі — 850 грн штрафу. Жінки також мають солідарно виплатити потерпілому 1566 грн матеріальних та 5000 грн моральних збитків, а також сплатити державі 686 грн за експертизу.

Читайте також