На Рівненщині майже втричі збільшилась кількість дітей, постраждалих від криміналу

В обласній прокуратурі на спільній нараді правоохоронних і державних органів обговорили стан протидії кримінальним правопорушенням, учиненим стосовно дітей, проблем під час досудового розслідування, а також захисту прав та інтересів постраждалих.

Про це повідомили в Рівненській облпрокуратурі.

У заході взяли участь прокурори, правоохоронці, а також представники Рівненської ОДА.

За статистикою на Рівненщині прослідковується тенденція до різкого, майже втричі, збільшення потерпілих дітей від кримінальних правопорушень.

До прикладу, із початку року на Рівненщині зареєстровано 24 злочини щодо статевої свободи та недоторканості дітей, проти 7 злочинів, виявлених у 2022 році.

Нині правоохоронні й інші державні уповноважені органи найчастіше стикаються з такими проявами насильства стосовно дітей як сексуальне, домашнє, булінг. Також розповсюдженості набув кібербулінг.

На жаль, здебільшого насильство носить латентний характер і вказана цифра не відображає реальної картини.

Під час наради учасники розглянули особливості виявлення та захисту дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, обмінялися думками та пропозиціями щодо вживання додаткових заходів профілактики й попередження протиправних діянь щодо неповнолітніх, а також механізм своєчасного встановлення фактів здійснення таких злочинів, зокрема за допомогою педагогів, які щодня працюють із дітьми.

Читайте також