На Рівненщині мешкає майстер із різьби по дереву, який навчає давньому ремеслу дітей (ФОТО)

У Клеванській громаді мешкає майстер Анатолій Яроцький, який береже давнє українське ремесло. Ідеться про різьбу по дереву.

Як зазначають в Управлінні культури й туризму Рівненської ОДА, вироби з дерева зберігають історію та культуру народу. Із дерева виготовляли посуд, знаряддя праці, човни, господарське хатнє начиння тощо. Техніка обробки дерева досить різноманітна: видовбування, вирізування, виточування, розпис, випалювання, інкрустація, інтарсія.

"Різьба по дереву є дуже древнім ремеслом, яким колись володіли багато жителів сіл, що прикрашали різьбленням різні предмети побуту", - додають у повідомленні.

У Клеванській громаді Рівненського району мешкає майстер Анатолій Федорович Яроцький, який береже це давнє українське ремесло. Чоловік працює з деревом, художньо обробляючи його. Пан Анатолій працює вчителем трудового навчання у Клеванському ліцеї № 1 із 1993 року. На базі навчального закладу майстер веде гурток «Різьба по дереву». Роботи його учнів посідали перші місця на обласних конкурсах.

"Анатолій Федорович обдарований, уміє і любить працювати, ще любить дітей, і вони відповідають йому взаємністю.

Вироби майстра захоплюють красою, неординарністю, відчуттям грації. Це окраса будь-якої виставки, що проходить на благодійних заходах громади. Художник, майстер декоративного розпису, різьбяр по дереву за покликанням, педагог за професією, Анатолій Яроцький вкладає душу, талант у своїх вихованців", - зауважили наприкінці.