На Рівненщині молодик сидітиме 8 років за смерть односельця

Залишено без змін вирок жителю Рокитнівщини за умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого Позицію органів прокуратури Рівненської області підтримано Апеляційним судом Рівненської області та залишено без змін вирок суду першої інстанції про призначення покарання 20-річному обвинуваченому за вчинення тяжкого злочину.

Прокурорами, які підтримували обвинувачення в суді, доведено, що житель Рокитнівського району в грудні 2016 року, перебуваючи на території домоволодіння односельця, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій та бажаючи настання їх шкідливих наслідків, під час бійки наніс останньому, коли той впав на землю, не менше 4 ударів
ногами в область голови. Отримані травми виявилися несумісними із життям і потерпілий через кілька днів помер у районній лікарні.

Як встановила згодом судово-медична експертиза, причиною смерті стала внутрішньочерепна травма з переломом скроневої кістки та масивним крововиливом. Сарненський районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та засудив до позбавлення волі строком на 8 років. Згідно із рішенням суду чоловік також має відшкодувати матеріальну шкоду родині померлого.

Хоча у суді обвинувачений розкаявся у вчиненому кримінальному правопорушенні, однак оскаржив судове рішення в частині призначеного покарання, вважаючи його надто суворим. У підсумку суд апеляційної інстанції, дослідивши усі обставини вчиненого кримінального правопорушення, врахувавши ступінь його тяжкості, а також позицію прокурора, який наполягав на призначенні підсудному справедливого покарання, у задоволенні апеляційної скарги обвинуваченого відмовив, а рішення суду першої інстанції залишив без змін.

Відтак найближчі 8 років чоловік проведе в ізоляції від суспільства.


Прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також