На Рівненщині молодики в балаклавах та зі зброєю напали на фермерське господарство

Фото - ілюстративне

Вчора, у неділю, 20 жовтня, близько пів на 20 год. на Рівненщині у селі Хмелівка Березнівського району невідомі увірвалися на територію місцевого фермерського господарства та викрали дві фури з соєю.

Як повідомили у поліції, 41-річний власник ферми впродовж вчорашньої доби зібрав близько 40 тонн врожаю сої і повантажив їх у дві орендовані вантажівки «Renault Magnum». Та близько опів на 8 годину вечора на територію господарства, де знаходився власник і три його працівники, в'їхали автомобілі, з яких вийшли троє молодиків у балаклавах та зі зброєю у руках і, погрожуючи фермеру, наказали водіям фур їхати в напрямку траси «Київ-Чоп».

Фермер повідомив про ситуацію до поліції. Вже о 21 годині патрульним вдалося зупинити вантажівки у селі Світанок. На той момент у салоні перебували лише воодії, а зловмисникам вдалося втекти. Проте поліцейські не припинили пошуків і вже невдовзі знайшли нападників на околиці села. Ними виявилися троє рівнян 24-х, 22-х і 21-го року. При них виявили рацію, розкладні ножі, травматичні пістолети, балаклави, рукавички. Їх затримали. Зараз вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Наразі правоохоронці вирішують питання про повідомлення їм про підозру у вчиненні розбійного нападу та заволодіння транспортними засобами за частиною 2 статті 187 та частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке може загрожувати зловмисникам – позбавлення волі строком до 12 років. Також встановлюють і інших осіб, які можуть бути причетними до скоєних злочинів.

Читайте також