На Рівненщині можуть поширюватися 4 штами грипу

фото ілюстративне

Прогнозується, що цьогоріч в Україні буде циркулювати 4 штами грипу: вірус А (Брісбен), вірус А (Канзас), вірус типу В (Колорадо) та вірус типу В (Пхукет). Перших два будуть новими для України.

Минулого року в Україні захворіло 4 млн 800 тисяч осіб. Цьогоріч прогнозують понад 6 млн хворих. Про це під час пресконференції повідомив завідувач відділу епідеміологічного нагляду обласного лабораторного центру Віктор Мороз. Він також додав, що минулого сезону на Рівненщині на грип захворіло 188 тисяч людей.

У Рівному початку 2019 року було зареєстровано 315 випадків захворювання. Проте з нового початку епідсезону поки немає жодного хворого на грип.

"Якщо порівняти з 2018 роком - це 948 випадків було по місту зареєстровано. Тобто, як бачимо, минулий рік у нас прошов не так інтенсивно. Звичайно, можливо, свою роль зіграла і вакцинація, бо ми активно людей закликали на вакцинацію", - розповів начальник управління охорони здоров'я Рівного Віктор Іськів.

Медики зазначають, що надійним способом уберегти себе від грипу, є вакцинація. Про те, яку вакцину вже можна придбати в Рівному, а яку ще очікують, - читайте згодом на нашому сайті.

Читайте також