На Рівненщині "на гарячому" зловили серійного злодія, який обкрадав дачі

Сьогодні, у суботу, 14 березня, вночі близько 4 години на Рівненщині у селі Кам’яна Гора Костопільського району в дачному масиві "на гарячому" впіймали чоловіка, який саме "обчистив" один з будинків. Вдалося це зробити завдяки пильності 29-річного рівнянина, який відпочивав в одній з сусідніх дач. Чоловік каже, що почув звуки розбитого скла у сусідському будинку і одразу викликав поліцію.

Правоохоронці негайно приїхали на місце виклику і застали злодія "на гарячому". Ним виявився 47-річний мешканець села Велика Любаша. Він саме встиг винести з дачі електродриль, магнітофон, металеві лещата та болгарку.

До слова, впродовж останніх двох місяців на цьому дачному масиві почастішали крадіжки, тож поліцейські відпрацьовували там територію, аби впіймати злодія. З'ясувалося, що крадій, якого впіймали під час злочину, тієї ночі "обчистив" аж 5 дач.

Він проникав всередину будинків, розбивши віконне скло, і виносив звідти все, що мало цінність і на чому можна було б підзаробити, продавши. Викрадене злодій дбайливо поскладав біля воріт будинків, які хоч і знаходилися на різних вулицях, однак близько одна до одної.

З'ясувалося, що зловмисник вже раніше був судимим та нині є підсудним за майнові злочини. Нині у поліції перевіряють, чи не причетний він до вчинення інших кримінальних правопорушень і встановлюють особи потерпілих.

За цим фактом у поліції розпочали досудове розслідування та відкрили кримінальне провадження за част. 2 ст. 15 та част. 3 ст.і 185 Кримінального кодексу України (закінчений замах на крадіжку, поєднану із проникненням у помешкання). 

Злодія затримали і нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому вже повідомили про підозру. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також