На Рівненщині на ремонт закриють важливий транспортний міст

фото ілюстративне

Міст через Горинь, який сполучає Дубровицький та Сарненський райони, знову закриють на ремонт. При здійсненні обстеження було виявлено необхідність провести заміну елементів і асфальтного покриття. 

Початок ремонтних робіт означатиме значні перешкоди для транспортного сполучення, адже водіям доведеться або користуватися паромною переправою, або їхати в об'їзд через село Любиковичі, де дорога знаходиться у жахливому стані.

Наразі міст знаходиться у аварійному стані. Закрити його планують через 2-3 тижні. Ремонт триватиме щонайменше три місяці.

Значення мосту для транспортного сполучення області важко переоцінити, адже він сполучає два райони - Дубровицький і Зарічненський - не тільки із сусіднім Сарненським, але й є важливою ланкою транспортного сполучення з основними напрямками руху – траси до Рівного та Варшавської траси, яка веде до Києва. Тож, фактично, на час ремонту мосту наш район разом із сусіднім Зарічненським лишаються ніби відрізаними від «великої землі», а поїздка маршруткою в сусідні Сарни займе замість звичних 30-ти хвилин годину-півтори.

Нагадаємо, востаннє ремонт мосту проводився в 2012 році. Тоді відремонтували одну половину мосту, нині ремонтуватимуть другу. Замовником робіт виступає Служба автомобільних доріг області. Тендер на роботи вже відбувся.

Читайте також