На Рівненщині нагороджували фермерів (ФОТО)

Фермерів Рівненщини 19 червня нарогоджували з нагоди професійного свята.

Повідомляють у Рівненській ОДА.

«Продовольча безпека – ключовий елемент стабільності. І провідну роль тут відіграють фермери. Дякую фермерам за титанічну працю та стійкість. Адже попри складні умови, які склалися через війну, вони продовжують розвивати галузь. На сьогодні аграрну продукцію на Рівненщині виробляють понад 700 сільськогосподарських підприємств, 54% - це фермерські господарства», - сказав заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан.

Нині в області є 411 фермерських та понад 179 тисяч селянських господарств, які на власних присадибних ділянках вирощують фрукти та овочі. Окрім того, уже створено 52 сімейні ферми.

Директорка Департамент агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації Надія Переходько підкреслила, що фермери завжди є активними учасниками державних та благодійних програм підтримки АПК. Так, торік у межах Програми USAID АГРО майже дві сотні господарств отримали безоплатно добрива на осінню посівну та півтори сотні господарств одержали 251 тонну карбаміду під урожай 2024 року.

Про умови надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу розповіла директорка Рівненська обласна служба зайнятості Надія Плютинська.

Кращим з кращих фермерів вручили відзнаки та почесні грамоти Міністерства аграрної політики та продовольства України, Рівненської ОДА та обласної ради.