На Рівненщині навчали майбутніх підприємців

Досвід роботи, прагнення бути корисним та бажання мати власну справу – головні причини навчатися!

За напрямом «Підприємець-початківець» у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості двотижневе навчання завершили слухачі, направленіРівненським міським центром зайнятості та Здолбунівською, Гощанською, Радивилівською, Березнівською і Рівненською районними філіями Рівненського обласного центру зайнятості.

Особливістю навчання майбутніх підприємціву РЦПТО ДСЗ є те, що вони займаються за сучасною тренінговоюметодологією Міжнародної організації праці (МОП). Досвід навчального закладу дозволяє стверджувати: навчання у вигляді динамічних тренінгів, які проводять підготовлені тренери, значно ефективніше, що підтверджують і результати підсумкового заняття.

Як коментує старший майстер РЦПТО Віктор Красовський, використання прогресивних тренінговихтехнологій дозволяє суттєво оптимізувати процеси генерації бізнес-ідей та удосконалити написання бізнес-планів.

Викладач Андрій Подлевський наголошує:

- Використання інтерактивних методик зворотнього зв’язку між тренером і аудиторією, застосування сучасних засобів зв’язку роблять навчальний процес насиченим». До того ж, майбутні підприємці, окрім цінних знань, отримують потенційних партнерів у бізнесі з числа своїх одногрупників, а також необхідний комерційний і комунікаційний досвід.

Серед тем, які обрали слухачі для своїх бізнес-планів, - затребувані напрями та цікаві сміливі проекти. Зокрема, тренери виділяють: розвиваюче кафе-студію «Letusfun!», кафе-мрію «DreamCoffee», «Організацію виготовлення панелей з гіпсу», «Організацію манікюрних послуг», «Організацію професійного заточування інструментів салонів краси», «Відкриття магазину розливного пива «HOUSEOfBEER», «Організацію фітнес-тренувань», «Організацію компанії «Новобуд Експерт» та «Організацію відкриття суші-бару «Авокадо».

За словами викладачів, серед найперспективніших підприємців – рівнянкиНаталія Трофімчук («Новобуд Експерт») і Марія Сержанюк («HOUSE Of  BEER»), Олена Самчукіз Здолбунівщини («Манікюрні послуги»).

Олександр Слободенюкіз Березнівщини– юрист за освітою, має чималий досвід роботи на керівній посаді, у свої 25 вирішив радикально змінити вид діяльності і розпочав роботу над бізнес-ідеєю з відкриття унікального кафе «DreamCoffee». Місцем розташування  свого закладу слухач обрав Рівне, отож має тримати високий рівень обслуговування та забезпечити привабливість свого кафе, аби впоратися із серйозною конкуренцією.

Олександр Декальчукіз Здолбунівського району скрупульозно попрацював над своєю підсумковою роботою: 

- Організація послуг із приймання вторинної сировини»: бізнес-план робив вручну, виважено і аргументовано опрацював усі розділи. Бізнес-план підприємця, за словами Віктора Красовського, має важливі соціальну та екологічну складові, відповідає актуальним запитам регіону та передбачає врегулювання утилізації відходів.

Із успішним завершенням навчання, наполегливою і ефективною роботою слухачів привітала заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко. Вона наголосила, що навчальний заклад має чималий досвід підготовки кваліфікованих робітників, а нинішні підприємці – потенційні роботодавці, отож тісний взаємозв’язок із центром неодмінно сприятиме успіху. Вона подякувала підприємцям за волю до самовдосконалення і навчання, адже ці якості допоможуть у якісній, виваженій роботі на користь суспільства, допоможуть досягати поставлених цілей та дбати про підвищення власного добробуту.

Тренери Віктор Красовський і АндрійПодлевський на знак підтвердженняпроходження тренінгів «Розпочни свій бізнес» і «Генеруй бізнес-ідею» вручили підприємцям сертифікати МОП.

Читайте також