На Рівненщині навчають майбутніх продавців

За дуальною формою у Костополі навчаються майбутні продавці

За направленням Березнівськоїрайонної філі Рівненського обласного центру зайнятості у Костопільському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості навчається група майбутніх кваліфікованих продавців продовольчих товарів. Особливістю їхнього навчання є те, що професійні та комунікаційні навички здобуваються безпосередньо на майбутніх робочих місцях. За словами завідувачки відділення Наталії Харченко, навчання з використанням елементів дуальної форми навчання допомагає як слухачам, так і роботодавцям, адже під час виробничого навчання і виробничої практики відбувається максимальна адаптація до роботи: майбутній робітник застосовує теоретичні знання в реальних умовах, а роботодавець знайомить новачків із особливостями свого закладу та формує майбутніх колег.

Так, під час виробничого навчання і практики впродовж двох місяців майбутні продавці успішно працюють в Об'єднанні по торгівлі продовольчими товарами Березнівського районного споживчого товариства. За  словами  спеціаліста  з  кадрів, вони демонструють хороші знання, активні та відповідальні. Зокрема, виділяютьРаїсуКовальчук(на фото). Жінка проявляє чудові якості продавця, любить свою професію та готова до самостійної роботи.

Поділилися позитивними враженнями і березнівські підприємці,у чиїх закладах проходять виробничу практику слухачі РЦПТО ДСЗ: своєю відповідальною працею вони суттєво впливають на успішні показники підприємств, підковані, акуратні та демонструють відмінні комунікаційні якості. Так, Інну Гаврилюк після навчання залюбки залишає працювати у себе ФОП Мазепа Ніна Адамівна (на фото).

Головним підсумком професійного навчання продавців у Рівненському центрі ПТО ДСЗ є гарантоване  їх працевлаштування. Вчорашні безробітні отримують пропозиції від роботодавців, адже впродовж виробничого навчання зарекомендували себе як обізнані, перспективні та надійні робітники.

Читайте також