На Рівненщині навчаються майбутні перукарі з чотирьох областей

ПЕРУКАР - НОВА ПРОФЕСІЯ БЕЗРОБІТНИХ РІВНЕНЩИНИ, ВОЛИНІ, ЛЬВІВЩИНИ І ХМЕЛЬНИЧЧИНИ!

Цікава і затребувана професія відкриває випускникам Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості нові можливості, дозволяє реалізовувати професійні знання і навички, вибудовувати нові комунікації із роботодавцями та сміливо втілювати успішні проекти.

«5 місяців напруженої роботи, насиченого навчання, активних практичних занять, участі у конкурсах, виїзних майстер-класах – це та професійна атмосфера, яку Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості пропонує своїм слухачам. Підготовлені майстри демонструють відмінні результати, проявляють творчий підхід, а відтак, завойовують симпатії роботодавців, майбутніх колег і потенційних клієнтів!», - такими словами 3 травня майстер виробничого навчання Оксана Підлісна оголосила початок показу кваліфікаційних робіт слухачів РЦПТО за професією «Перукар (перукар-модельєр)». Демонстрація професійних зачісок відбулася у  навчально-виробничому комплексі, що на вул. Івана Підкови,17а.

«Державна кваліфікаційна атестація майбутніх перукарів складається із двох етапів – теорії і практичного завдання. Знання теоретичного матеріалу слухачі підтвердили у тестовому режимі за комп’ютерами, а професійні навички і вміння вони демонструватимуть на показісвоїх кваліфікаційних робіт.  Ми раді бачити роботодавців, які оцінять наші успіхи іпропонуватимуть робочі місця талановитим випускникам! Приємно, що серед присутніх – колишні слухачі, а сьогодні успішні підприємці», - додала викладач Анна Зотік.

Отож, безробітні, направлені на навчання до РЦПТО Рівненським міським центром зайнятості, Рівненською, Корецькою, Млинівською, Рокитнівською, Березнівською, Дубенською районними філіями Рівненського обласного ЦЗ, а також Ковельським міським ЦЗ, КоростишівськоюРФ Житомирського ОЦЗ, Кам’янка-Бузькою РФ Львівського ОЦЗ, Шепетівською МРФ Хмельницького ОЦЗ, отримавшиглибокі професійні знання і унікальний шанс по-новому планувати своє життя, впевнено продемонстрували своє професійне надбання.

Цікаві перукарські рішення, якісна технічна робота, акуратність, довершеність ліній, гармонійно підібрані стилі, розмаїття образів – це справжня колекція творчих задумів та натхненних ідей!

«Образ для фотосесії» (КрістінаЯворенко-Котович, Житомирщина): фарбування, гофрування, накручування, стайлінг… «Моя модель – моя подруга приїхала з Житомира, щоб підтримати мене на іспиті. Та коли вона побачила навчальний салон, умови, в яких готують перукарів та інших майстрів, - вирішила й сама тут навчатися!», - додає слухачка.

Анастасія Глаголєва із Львівщини вразила присутніх трьома чудовими роботами. У зачісках – відтінки морів та блиск здорових локонів! Слухачка захоплено прокоментувала:

«Після професійного «лікування вогнем»  «копиця соломи» за півтори години перетворилася на розкішну шевелюру! Спапроцедури також оздоровили пошкоджене волосся, а зменшення довжини і вдале затемнення коренів дозволили проекспериментувати з відтінками».

Рівнянка Ірина Кротюк – фанатка афролоконів. Слухачка поділилася, що улюблені хвилі виконувала під впливом неперевершеної Софі Лорен, додаючи «нотки пустощів» у грайливий образ 90-х.

«Омріяний перукарський прилад – афроплойка нарешті стала доступною і мені!», - похизувалася майстер-початківець.  

Активна професійна позиція, чудові комунікаційні якості вже допомогли Ірині заявити про себе у професійному середовищі: представники відомого бренду запропонував їй співпрацю.

Олена Єремейчук із Рокитнівщини презентувала зачіску для урочистостей. Слухачка вдало застосувала стайлінг, переконливо створила довершений образ, використавши аксесуари власного виробництва. Партнер навчального закладу, власниця салону-перукарні «SAN» Лариса Білоус зауважила, що професійні якості Олени потребують гідного застосування та заслуговують на гарне робоче місце. Приємно, що перукаря вже запросили на роботу у смтРокитне.

Цікавим відкриттям у групі перукарів стали сестри НовіковиНадія, Кароліна та Оксана із Рівненського району. Дівчата мають великий творчий потенціал, наполегливі, впевнені у власних силах та позитивні в усьому. Чудові авторські прикраси вдало підтвердили святкові образи трьох моделей:  командна робота дозволила врахувати усі вподобання.Їхні професійні амбіції – курс на столицю. Саме в Києві сестри планують вдосконалюватися та шукати своє місце у професії.

Цікавими і професійними були усі роботи перукарів: хвилі у стилі «ретро», дитячі святкові зачіски, квіткові композиції в урочистих укладках, актуальне фарбування AirTouch – дотик повітря… Роботодавці відмітили перспективні роботи, оцінили креативні рішення, виділили особливо вдалі роботи. Так, Яна Руда із Хмельниччини  запам’ятається ніжним весняним образом тендітної моделі-доньки. Керівник її виробничої практики Лариса Білоус наголосила:

«Яна демонструє високий рівень роботи, легко вливається у новий колектив, працьовита та надзвичайно комунікабельна».

Погодилися із колегою і представники компанії «Естель» - губернатор Вікторія Сушилова та провідний технолог Альона Рожко:

«Це одна з найуспішніших випускниць!».

Директор рівненського салону «Красуня» Ольга Погуляєва задоволена партнерством із навчальним закладом, адже має унікальну нагоду відібрати для свого закладукваліфікованих перукарів, косметика та манікюрника.

Прийшли за професійними кадрами Вікторія Пешко (в минулому слухачка, а нині перукар Салону краси «GoldenLion»), Марія Ковальчук (Салон краси «Butterfly») та Юлія Дем’яненко (випускниця за професією «Косметик», нинівласниця Салону «Beauty Place).

Заступник директора Рівненського центру ПТО ДСЗ Руслана Бодренко  привітала перукарів із чудовою подією у їхньому житті: «Ваші знання професії додадуть впевненості у завтрашньому дні. Відомо, що справжні професіонали дарують не лише нові зачіски, - вони створюють настрій! Саме такими майстрами пишається навчальний заклад!». Вона побажала подальшого вдосконалення, розвитку і нових перемог.

За відмінні показники у навчанні, сумління та активність під час проведення профорієнтаційних заходів, а також участь у професійному конкурсіАнні Патій(Рівненський район) і Яні Рудійвручили подяки керівництва навчального закладу, а пам’ятні відзнаки «Кращий випускник» отримали рівнянкиОльга Кінчій і Ольга Кобилянська

Усі випускники стали кваліфікованими перукарями (перукарями-модельєрами), про що свідчать отримані свідоцтва державного зразка.

«У нашій професії немає кнопки «Stop»! Це означає, що немає меж досконалості і розвитку», - зауважила майстер виробничого навчання Оксана Підлісна.

Викладач Анна Зотікнаголосила, що випускники навчального закладу часто стають не лише колегами (як от Оксана Підлісна!), але й партнерами–роботодавцями. І це свідчить лише про одне: професійне навчання сприяє всебічному розвитку особистості, професійному зросту та відкриває нові перспективи у житті.І пропозиції від роботодавців – чудова нагода для нового покращення своєї долі

Читайте також