На Рівненщині неповнолітні викрали мотоцикл

Відсутність свого мотоцикла «Loncin» у дворі багатоповерхівки близько 15-ї години виявив 41-річний сарненчанин, якиий одразу звернувся за допомогою до поліції. Працівники карного розшуку оперативно розшукали транспортний засіб та встановили осіб, причетних до вчиненого кримінального правопорушення. 

Двоє 15-річних товаришів заховали мотоцикл у чагарниках за кількасот метрів від місця злочину, аби потім покататися. Один із неповнолітніх уже неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців і перебуває на обліку як дитина-правопорушник. До того ж, за вчинену крадіжку мобільного телефону суд звільнив його від покарання та застосував заходи примусового виховного характеру — передав його під нагляд матері впродовж року. Однак підліток знову став на злочинний шлях і, долучивши ще й свого однолітка, встиг вчинити вже третє аналогічне кримінальне правопорушення. Слідчі дії відносно них тривають.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом розпочаті досудові розслідування у кримінальних провадженнях за статтею 289 Кримінального кодексу України. Мотоцикл поліцейські вилучили для проведення товарознавчої експертизи. 

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 

Читайте також