На Рівненщині невідомі нищать електроопори (ФОТО)

На Дубровиччині невідомі пошкодили електромережі. Зухвалість скоєного вразила найдосвідченіших енергетиків.

Невідомі по-варварськи знищили шість електроопор – їх розбили на друзки, очевидно для того, щоб вкрасти металеву арматуру, яка є основою конструкції. А також зрізали електропровід з восьми прогонів одразу двох повітряних ліній.

Подія трапилася на віддаленій вулиці села Берестя Дубровицького району. Від  ПЛ 10 кВ було заживлене одне з місцевих приватних підприємств, лінії використовувалися також, як резервні, на випадок аварійних знеструмлень.

Електромережі були під напругою, але небезпека смертельного ураження не зупинила крадіїв. Своїми діями вони завдали ПрАТ «Рівнеобленерго» збитків на понад 80 тисяч гривень - окрім знищених опор, зрізали 335 м повітряних ліній. Пошкоджені електромережі необхідно відновлювати – витрачені на це матеріальні та людські ресурси можна було б скерувати на модернізацію інших об’єктів.

Енергетики закликають місцеве населення не приховувати інформацію про злочинців і повідомляти її поліції, яка розпочала кримінальне провадження у цій справі. Адже подібні зухвалі вчинки – це не лише збитки для енергопостачальної компанії, це ще й загроза надійному та безперебійному електропостачанню, а також - життю і здоров’ю людей.

Читайте також