На Рівненщині обговорили проблеми булінгу та насильства

фото - Фейсбук

Про протидію булінгу і домашньому насильству говорили в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, пише Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області.

Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області спільно з філією Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області організували зустріч з вихованцями Обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей, що у селі Олександрія Рівненського району. Зустріч відбулась у вівторок, 9 жовтня, в межах проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!».

Темами обговорення були протидія булінгу та домашньому насильству, методи боротьби з цими явищами. Діти дізналися, куди звертатися, якщо дитина стала жертвою або свідком цькування. 

- Всі ми маємо про це говорити, діяти, а не стояти осторонь, не бути байдужими, – наголосила перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Наталія Яцюк

Особливу увагу звернули на відповідальність згідно з чинним законодавством за деякі прояви булінгу, яка наступає до досягнення дитиною 18 років. Детально про це розповів представник сектору ювенальної пробації у м. Рівне філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області лейтенант внутрішньої служби Ігор Кожарко.

Ірина Довженко, завідувач сектору з питань забезпечення діяльності Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини акцентувала увагу на тому, як діяти і куди звертатися у випадку порушення прав і свобод дітей як на національному, так і міжнародному рівнях.

Серед дітей розповсюдили інформаційні буклети «Зупинимо булінг разом!», «Як протидіяти домашньому насильству?» та плакати Міністерства юстиції України.

Читайте також