На Рівненщині обговорили проблему трудового рабства (ФОТО)

https://rv.npu.gov.ua

Потерпілим від трудового рабства та інших протиправних дій не варто боятися звертатися до поліції.

На цьому 27 липня наголосив начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Рівненській області Ігор Крутій під час обговорення питання протидії торгівлі людьми за участю представників громадськості та департаменту соцзахисту облдержадміністрації.

Як зазначив Ігор Крутій, працівники ВБЗПТЛ ГУНП області на постійній основі проводять оперативно-розшукові заходи щодо виявлення, документування протиправної діяльності злочинних організацій та осіб, які причетні до вчинення правопорушень у сфері торгівлі людьми, суспільної моралі та нелегальної міграції.

Так, цьогоріч рівненські поліцейські спільно із прикордонною службою України та Польщі перекрили канал постачання наших громадянок для сексуальної експлуатації в Європу. На території республіки Польща місцеві оперативники затримали рівнянку та жительку Здолбунівського району, яких для надання послуг інтимного характеру за кордоном завербував житель Рівненщини. Відповідно до санкції інкримінованої статті йому загрожує від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі.

Крім того, працівники відділу з початку року виявили три факти сутенерства, 52 — розповсюдження порнографії та 12 — звідництва, у яких 47 особам повідомлено про підозру.

 

Утім, як додав начальник ВБЗПТЛ, через латентність цієї категорії злочинів, зокрема і небажання громадян, які потерпіли від трудового рабства, сексуальної експлуатації тощо звертатися до правоохоронних органів, причетні до вчинених злочинів продовжують свою протиправну діяльність: «На сьогодні необхідно активізувати роботу та об’єднати зусилля у протидії та попередженні торгівлі людьми чи іншим протиправним діям не лише поліції, відповідним структурам, а й громадянам, аби вони не боялися звертатися за допомогою та захистом».

На Рівненщині статус постраждалих внаслідок торгівлі людьми, зокрема сексуальної експлуатації та використанні у збройних конфліктах, мають дев’ятеро жителів області. Однак реальна цифра в рази більша через стрес і психологічні травми потерпілих, замовчування та неусвідомлення проблеми, з якою можуть у подальшому стикнутися інші.

 

Поліцейські звертаються до громадян, аби вони відстоювали свої законні права, співпрацювали із правоохоронними структурами та сприяли тому, аби злочинці за свої діяння понесли справедливе покарання.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також