На Рівненщині обговорили, як боротися з незаконною рубкою лісу

фото ілюстративне

На засіданні міжвідомчої робочої групи у прокуратурі області обговорили питання із протидії незаконній рубці лісу

У прокуратурі Рівненської області 22.03.2018 відбулося чергове засідання міжвідомчої робочої групи, на якій проаналізовано стан виконання заходів щодо виявлення, розкриття та досудового розслідування фактів незаконної порубки та експорту лісу, а також узгоджено подальші заходи щодо активізації протидії лісопорушенням на території регіону.

Захід відбувся під головуванням заступника прокурора Рівненської області Мирослава Пацкана. Участь у ньому взяли представники правоохоронних відомств та органів державного контролю, працівники регіональної прокуратури, керівники місцевих прокуратур та територіальних підрозділів поліції.

«Правоохоронні органи Рівненської області мають повністю переорієнтувати свою роботу з метою реальної протидії масовим порубкам лісу на території регіону», - з такими словами звернувся до присутніх заступник прокурора Рівненської області Мирослав Пацкан.

Він звернув увагу, що робота окремих учасників міжвідомчої робочої групи звелася лише до фіксації місць незаконних порубок лісу, натомість напрацювання в частині виявлення та розкриття злочинів у сфері службової діяльності та експорту лісопродукції майже відсутні.

Такий стан справ аж ніяк не вирішує проблему незаконних порубок та реалізації лісу, а навпаки – викликає складнощі у встановленні винуватців лісопорушень, скерування стосовно них обвинувальних актів до суду, відшкодування завданих державі збитків.

На нараді зазначалося, що торік правоохоронні органи Рівненщини скерували до суду 17 кримінальних проваджень за фактами незаконних операцій з лісодеревиною. Згідно з наявними матеріалами досудового розслідування у кримінальних провадженнях встановлено  причетність до вчинення даних злочинів 2 посадових осіб лісових господарств.

За результатами проведення засідання міжвідомчої робочої групи розроблено конкретні заходи, спрямовані на посилення ефективності боротьби з незаконними оборудками з лісом на території області.

 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також