На Рівненщині обікрали будинок заробітчан: викрали сейф

Фото - ілюстративне

На Рівненщині у селі Дубляни Демидівського району обікрали оселю. Про це до поліції заявила 57-річна мама господарки будинку, яка одного дня навідалась до дому, де мешкає її донька з чоловіком, і побачила, що там розбите вікно. Саме ж подружжя вже довгий час працюють на заробітках за кордоном.

За інформацією поліції, з будинку вкрали сейф, у якому зберігалася рушниця.

Правоохоронці вже встановили особу злодія. Ним виявився 26-річний раніше судимий мешканець того ж села. Молодик знав, що власників будинку немає, та вибивши вікно, потрапив усередину. Сейф витягнув через те ж вікно. За кількасот метрів від оселі він його взламав. Коли не побачив там грошей, залишив усе просто на вулиці.  

Злодія вже затримали. Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу. До слова, він вже "сидів" за вчинення майнових злочинів. Крім цього, йому також повідомили про підозру у вчиненні ще двох крадіжок - з'ясувалося, що він раніше вкрав гроші та телефон у місцевих мешканців.

Також поліцейські встановлюють, чи він скоїв крадіжку самостійно, чи він мав співучасників, а також те, чи власник належно зберігав зареєстровану зброю.

За цим фактом у поліції розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло).

Викрадену металефу шафу, мисливську гладкоствольну рушницю, документи на неї та спорядження поліцейські вилучили.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також