На Рівненщині обстежать стан пожежної безпеки у соціальних закладах

На сьогодні в області діє понад 1000 соціальних закладів. Це школи, дитсадки, лікарні, інтернати. До таких закладів має бути підвищена увага. Ситуація в Одесі, де у результаті пожежі в коледжі загинули люди, показала – краще запобігти трагедіям, а не лише вчасно реагувати на них.

Про це йшлося на нараді під керівництвом голови ОДА Віталія Коваля, де розглянули стан справ в області із забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту на об’єктах соціальної сфери.

Як доповів заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Рівненській області Олег Панюк, за останні десять років на об’єктах соціальної сфери Рівненщини виникло 42 пожежі, на одній з них загинуло 14 людей (пожежа в Дубровицькому територіальному центрі соціального захисту в 2011 році).

Цьогоріч вже проведено понад 700 перевірок стану протипожежного захисту, за результатами яких до відповідальності притягнуто 650 посадовців. Основні порушення – захаращення під’їзних шляхів до будівель, відсутність та несправність автоматичних систем протипожежного захисту, первинних засобів пожежогасіння.

«Після трагічних подій в Одесі – це пріоритетне питання. Школи, садочки, інтернати, лікарні, університети нашого краю повинні відповідати всім вимогам безпеки. Тож беру це питання під особистий контроль», - зазначив Віталій Коваль. Також він закликав бізнес перевірити і привести до належного стану системи протипожежної безпеки у ресторанах, кінотеатрах, торгово-розважальних центрах.

За завданням президента на Рівненщині перевірятимуть стан протипожежної безпеки у будівлях масового перебування людей. Відповідне доручення підписав голова ОДА Віталій Коваль.

Комплекс заходів мають здійснити до 20 грудня 2019 року.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також