На Рівненщині оголосили війну нелегальним пасажирським перевезенням

На Рівненщині обласна влада вирішила посилити боротьбу з нелегальними пасажирськими перевезеннями. У Рівненській ОДА відбулася нарада під керівництвом заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка, де обговорили, як детінізувати ринок пасажирських перевезень в області.

«Несправний транспорт, пасажири не застраховані і без гарантій безпеки, жлдних зборів і платежів до бюджету - саме таким нині є ринок нелегальних перевезень. Поки ліцензований перевізник сплачує податки і дотримується карантинних обмежень – у нелегала зростають прибутки. Так не може більше продовжуватися. Тому будемо виводити цей сегмент економіки з тіні. Боремося за легального перевізника!», - пояснив ініціативу голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.    

Він, до слова, доручив створити робочу групу для посилення моніторингу та покарання за нелегальні пасажирські перевезення. В її склад входитимуть представники управління інфраструктури та транспорту Рівненської ОДА, обласних управлінь Укртрансбезпеки, патрульної поліції, Національної поліції, СБУ, податкової, керівників автостанцій та Антимонопольного комітету. До роботи залучатимуть також і ліцензованих перевізників. 

Читайте також