На Рівненщині орендаря зобов`язали повернути ділянку вартістю 15 млн

Органи прокуратури Рівненської області у суді відстояли законну позицію щодо повернення до земель запасу промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення земельної ділянки загальною площею понад 3 га,  вартістю 15 млн грн.

Зазначена земельна ділянка, яка розташована на території м. Дубровиця, була передана в 2015 році органом місцевого самоврядування у користування (оренду) суб’єкту господарювання. Разом з тим, після того, як обставини, що надавали право орендарю на отримання земельної ділянки на умовах оренди відпали, останній свого обов’язку щодо її повернення законному власнику не виконав.

З метою захисту майнових інтересів держави Сарненська місцева прокуратура пред’явила до господарського суду Рівненської області  відповідний позов про розірвання договору оренди та повернення державі в особі Дубровицької міської ради належної їй дороговартісної землі.

Рішенням суду позовні вимоги прокуратури підтримано та позов задоволено у повному обсязі.

Відтак, завдяки втручанню органів прокуратури Рівненщини припинено незаконне користування землею вартістю 15 млн грн та її повернуто державі.


Прес-служба прокуратури Рівненської області

 

Читайте також