На Рівненщині оштрафували 8 рибалок під час нерестової заборони

У Рівненській області з початку квітня екоінспектори покарали 8 рибалок, які порушили нерестову заборону.

Повідомляють у Державній екологічній інспекції Поліського округу

З 1 квітня на Поліссі триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Вона запроваджується щороку з метою збереження рибних ресурсів, зміцнення популяції та створення сприятливих умов для їх нересту. В цей період державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу посилюються заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог у сфері водного законодавства.

Протягом місяця, а саме з початку весняно – літньої заборони на водоймах Рівненщини встановлено 11 фактів порушень правил рибальства. До адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 8 осіб на загальну суму 1224 грн.

Вилучено 200 метрів заборонених знарядь лову сіток та 2 "екрани".

Так, 2 травня 2024 під час чергового рейдового заходу на території Дубенського району, в Млинівському водосховищі, виявлено та вилучено безгосподарські заборонені знаряддя лову риби, а саме – два "екрани".

Нагадуємо, за порушення правил рибальства передбачено штраф від 34 до 680 гривень. Також за незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотної шкоди довкіллю, загрожує кримінальна відповідальність відповідно до статті 249 Кримінального кодексу України – штраф від 17 000 до 51 000 грн або до трьох років обмеженням волі з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.