На Рівненщині оштрафували матір школяра, який заради жарту "замінував" ліцей

Дубенський міськрайонний суд оштрафував матір школяра, який заради жарту залишив записку про "замінування" ліцею. 

Нагадаємо, інцидент стався у Мирогощанському ліцеї 5 грудня. У коридорі навчального закладу діти знайшли аркуш паперу, на якому були наклеєні вирізані із друкованих видань літери зі словами «школа замінована».

Зі школи евакуювали 128 учнів та 25 вчителів. Будівлю перевірили вибухотехніки, але ніяких загроз не виявили.

Поліцейські пояснили учням, що за повідомлення про неправдиве замінування загрожує кримінальна відповідальність. 

Згодом з'ясувалось, що до хибного замінування причетний 14-річний учень. Підліток зізнався про свій вчинок матері, а та - зателефонувала поліції. 

Хлопець розповів поліцейським, що вирішив пожартувати та не усвідомлював, що його безглуздий вчинок призведе до таких серйозних наслідків. 

Оскільки "мінеру" ще немає 16 років, і він не може нести адміністративну відповідальність, то протокол склали на його матір. 

Їй інкримінували порушення статті 184 КУпАП (неналежне виховання дітей).

Як йдеться у постанові Дубенського міськрайонного суду, справу розглядали 13 грудня. В судовому засіданні жінка визнала провину та зазначила, що вже провела бесіду з сином, аби той більше не вчиняв подібного. Про жінку відомо, що вона мешкає у селі Липа, працює завідувачкою місцевого клубу.

Суддя Руслан Ралець визнав її винною та призначив 1,7 тис. грн штрафу. Також вона повинна буде оплатити 496 грн судового збору. 


За матеріалами zaxid.net

Читайте також