На Рівненщині оштрафували трьох пасажирів маршруток, у яких не було ПЛР-тесту чи COVID-сертифікату

Фото з відкритих джерел

З другого листопада у Рівненській області діють посилені карантинні обмеження, які стосуються пасажирських перевезень. Так, щоби проїхати маршруткою в межах області потрібно мати сертифікат про вакцинацію від коронавірусу або негативний ПЛР-тест.

За перші два дні дії цих обмежень у Рівненській області оштрафували водія, котрий віз більше пасажирів, аніж це дозволено, тобто, на стоячих місцях. Трапилось це в селі Ужинець колишнього Млинівського району.

Також правоохоронці склали три протоколи на пасажирів маршруток, котрі їхали без вищезгаданих документів.

Нашим журналістам відомо, що одного пасажира виявили у міжобласному автобусі «Рівне-Київ» під час перевірки у Рівному, ще одного - під час перевірки автобуса сполучення «Київ-Львів» на трасі Київ-Чоп у Корці.

Тепер ці матеріали будуть направлені в суд, де і вирішиться, чи платитимуть порушники штраф, чи обмежаться попередженням. 

Також в області тривають перевірки закладів громадського харчування та сфери обслуговування – з 26-го жовтня – першого дня введення «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки. Найчастіші порушення, котрі виявляють у людей: не верифікуються сертифікати про вакцинацію, відсутність вакцинації чи ПЛР-тестів у відвідувачів тощо.

З 26-го жовтня і донині на теренах краю складено 612 постанов про порушення епідеміологічних вимог та складено 164 протоколи про адмінправопорушення.

Зокрема, 14 - на пасажирів маршрутних транспортних засобів, 32 - на приватних підприємців, 14 - на працівників підприємств, установ, організацій, 100 - на фізичних осіб і 4 - на водіїв маршрутних транспортних засобів.

 

Читайте також