На Рівненщині ОТГ саме забезпечило транспорт для медиків

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Жителів Корнинської ОТГ, які працюють у медичних закладах Рівного, на роботу і додому возять спецтранспортом. Про це керівництво громади домовилося з одним із перевізників, який возив пасажирів на цьому маршруті раніше. Станом на сьогодні, 26 березня, у сільраді зареєстровано 75 заяв від медиків, які бажають скористатися спецрейсом. Про це повідомляє Суспільне.

О 17:20 на зупинку на вулиці Карнаухова у Рівному приїздить спецрейсова маршрутка. У цей час вона забирає працівниць центральної міської лікарні, які відпрацювали зміну і можуть їхати додому. Водій Василь Савчук пускає за списком. Для того, щоб туди потрапити, необхідно надати довідку з місця роботи.

Пані Оксана – працівниця кардіологічного відділення і каже, що з припиненням приміського сполучення через карантин проблему доїзду на роботу вирішували як могли.

«Наша медсестра викликала нам таксі "305" і хлопці нас довозили на роботу, а назад на попутках, як домовлялися. А зараз дуже добре, по всіх зупинках проходить автобус, забирає всіх пасажирів, які є у списку, і все нормально. Дуже добре, що можемо нормально добратися на роботу і з роботи, бо у кожного діти, сім'ї», - додає медпрацівниця.

У день є два спецрейси на Рівне і назад, з відправкою о 7-й та 17-й годині. Перевезення для медичних працівників – безоплатне.

Голова Корнинської ОТГ Роман Горбатюк-Василейко зазначає, що законного механізму, щоб оплачувати це за кошти громади – немає. Для цих потреб залучали небайдужих членів громади: підприємців, бізнес, перевізники також частково долучаються до цього процесу.

«У загальному цей механізм виглядає так, що роботодавець має заключати договір з перевізником щодо під'їзду працівників до роботи. Але ми бачили, що роботодавець поки не заключає договори, тому ми самі заключили», - говорить пан Роман.

Читайте також