На Рівненщині патрульні оштрафували автобус, який перевозив медичних працівників

Фото - Рівне.Голос Церкви

У місті Острозі Рівненської області патрульна поліція оштрафувала автобус наданий вірянами УПЦ Свято-Воскресенської парафії на благодійній основі, для перевезення медиків із сільської місцевості до Острозької ЦРЛ.

Про це повідомляє Рівне.Голос церкви.

Інцидент трапився минулого тижня в місті Острог Рівненської області. За словами водія автобуса, поліція зупинила їх за 200 метрів до лікарні.

«На той момент у мене в салоні було 10 людей - це санітарки та медсестри Острозької ЦЛР, - розповідає водій міні-автобусу Олександр Дем’янчук. – Спочатку стали перевіряти пасажирів, чи вони у масках, потім їхні посвідки, коли виявилось, що все гаразд, медиків відпустили, а мені хотіли виписати штраф у розмірі 17 тисяч гривень за те, що мій транспортний засіб не має документів для таких перевезень».

Водій транспорту повідомив, що на початку карантину настоятель громади звертався до Острозької РДА, щоб отримати дозвіл. Однак, там йому повідомили, що жодних документів для такої благодійності не потрібно. Достатньо лише таблички «Спецтранспорт».

Поліцейські повідомили, що офіційний дозвіл потрібно було отримати саме в них, попередньо зареєструвавшись на сайті Патрульної поліції. Штрафувати за відсутність документів патрульні не стали, взявши до уваги некомпетентність чиновників районної адміністрації.

Після детального огляду транспорту водій отримав штраф у розмірі 670 гривень за неналежний технічний стан автобусу.

Прессекретарка патрульної поліції Рівненської області Оксана Юрченко прокоментувала ситуацію в Острозі. За її словами, у водія не було жодного дозволу чи ліцензії для регулярних перевезень. Водій, який регулярно перевозить людей, має пройти вранці медогляд, техогляд. Це має бути автомобіль без технічних несправностей.

«На водія даного транспортного засобу склали адмінматеріал за технічну несправність, адже цей транспортний засіб був переобладнаний і не мав права здійснювати такі перевезення. Законодавство вимагає цілу процедуру для оформлення регулярних перевезень», - зазначила пані Юрченко.

Вона розповіла, що для того, щоб оформити спецперевезення, потрібно звертатися до патрульної поліції, адже не може будь-яка людина взяти маршрутку і регулярно перевозити громадян.

Водій автобуса зазначив, що автомобілем займається сам і з штрафом не погоджується. Громада оскаржуватиме в суді складений адміністративний протокол.

Перевезення медиків громада УПЦ Свято - Воскресенської парафії міста Острога забезпечує за власний кошт, включно з пальним та обслуговуванням транспорту. Щодня послугами благодійного транспорту користується 10-15 працівників Острозької ЦРЛ із сіл Лючин, Новомалин, Межиричі, Слобідка.

Читайте також